Medelpads Idrottsgala är en ideell gala med syfte att uppmärksamma och belöna engagemang, ledarskap och prestationer.

Den ska stimulera idrottare och ledare men också ge föreningar en möjlighet att belöna ledare eller idrottare inom sin förening. Galan är till för såväl elit som bredden inom idrotten. Galan har en oberoende jury som leds av Västernorrlands Idrottsförbunds ordförande.

Tack vare våra samarbetsparters och supporters har vi för nionde året i rad fått möjligheten att genomföra en idrottsgala som inte bara ger en fantastiskt fest för idrotten utan även genererar olika projekt i syfte att utveckla och stärka idrotten i Medelpad.

Jury

Ulf Näslund, ordförande i Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västernorrland

Magdalena Forsberg, skidskytt med 6 VM Guld, 1 VM-silver, 6 VM-brons och 2 OS-brons. Samt programledare och expert.

Oskar Lund, sportreporter på Sundsvalls Tidning

Elisabeth Lejdinge, fotbollsprofil

Christer Jonasson, sportredaktör på Sveriges Radio Västernorrland

 

Om galan

Medelpads idrottsgala hålls 2017 den 9 februari. Det är galans nionde upplaga. Överskottet från galan går till Medelpads eldsjälsprogram, elittränarnätverket samt Optimus talangprogram. Aktivitet rörande dessa program står Västernorrlands Idrottsförbund för.

Konferencier är Kristallenvinnaren Johanna Ojala. Känd från SVTs Vinterstudion där hon är expert under längdskidåkningen. Johanna har varit verksam vid Torsby och Östersund Skidgymnasium.

Underhållningen står Ständut Blakk för. Show- och partybandet som inte liknat något annat. Fullt ös, party, musik och komik i en härlig blandning. De garanterar att ingen kan sitta still när Ständut Blakk kör igång!

Ska du gå på galan, men saknar information?